تهيه RFP و business plan

(Request For Proposal)RFP

یک سند تجاری است که جزئیات مربوط به یک پروژه را اعلام می‌کند.

درواقع RFP  روش تشریح اسناد یک پروژه است که پیمانکاران با خواندن و نوشتن طرح پیشنهادی خود،  توانایی‌های خود را جهت اجرا در چارچوب پروژه اعلام می‌دارند.

محتوای RFP

  • ۱. خلاصه مدیریتی
  • ۲. شرح ضرورت
  • ۳. اطلاعاتی در مورد سازمان یا شرکت
  • ۴. برنامه‌ریزی و زمان‌بندی پروژه
  • ۵. بودجه تخصیص‌یافته
  • ۶. نتایج مطلوب پروژه

روش تنظیم و تهیه RFP

  • روند RFP با تهیه یک درخواست برای پیشنهاد آغاز می‌شود.
  • پیمانکاران درخواست را بررسی می‌کنند و پیشنهاد‌هایی برای بهبود ارائه می‌دهند.
  • کارفرما تعدادی از پیمانکاران را انتخاب می‌کند و در مورد قیمت‌گذاری و جزئیات فنی وارد مذاکره می‌شود.
  • درنهایت با شرکتی که کمترین قیمت را پیشنهاد کند وارد معامله خواهند شد.
  • پس‌ازاینکه مشخصات پروژه تعیین گردید فرآیند برنامه‌ریزی آن آغاز می‌شود.
  • برنامه مشخص‌شده  باید به مرحله اجرا  درآید  و نظارت مستمر و دقیقی در فرآیند اجرا وجود داشته باشد.
  • نحوه و چگونگی عملکرد اجرا توسط فرآیند کنترل و ارزیابی به‌دقت مورد تجسس واقع می‌شود و نهایتاً فرآیند پایانی سیستم انجام می‌گردد.

Business plan یا طرح کسب و کار

بیزینس پلن (Business plan) یا طرح تجاری ، در واقع مکانیسمی است مکتوب که مشخص کننده نقشه راه (road map) کسب و کار شما برای تولید و فروش کالا یا خدمات مشخص است. نیازمند تحقیقات بازار (market research) است، نیازمند مدل تجاری (business model) است. نیازمند، آنالیز روند ها (trend analysis)  است، نیازمند برنامه ریزی بازاریابی (marketing planning) است. نیازمند تعیین اهداف بلند  مدت و تیم سازی (team building) و توسعه استراتژی (strategy development) است.

چرا باید طرح کسب و کار داشته باشیم؟

در دنیای پر رقابت امروز، همه چیز باید برای کسب موفقیت و کسب سود و حداکثر سازی منافع، دارای برنامه و طرح باشد. چرا؟ چون منابع، محدود است. هر اندازه منابع داشته باشید، باز محدود است. لذا برای حداکثر سازی سود و منافع، بایستی حداکثر استفاده از کم ترین منابع را برد. چرا که ریسک هر  کاری زیاد است و باید بخش کمی از منابع را درگیر ریسک و عدم  قطعیت کرد.

بنابراین ، برای ورود به بازار و آغاز هر پروژه و هر کاری، بایستی برنامه داشت. خواه مراسم ازدواج باشد خواه فرآیند تحصیل رایگان در خارج از کشور و خواه فرآیند مهاجرت یا خرید خودرو لوکس یا راه اندازی خط تولید بسته بندی خشکبار. همه این کارها برای موفقیت، نیازمند طرح و برنامه است. به قولی، موفقیت، برنامه می خواهد. برای موفق شدن، باید برنامه داشت و به آرمان های برنامه خوب، پایبند بود.

لذا تدوین طرح و برنامه پیش از شروع هر کاری، نیاز مهم است. مهم نیست هدف شما چیست. چه هدف کوچک و چه هدف خیلی بزرگ، نیازمند طرح و برنامه در دنیای دیجیتالی امروز است. برنامه، اولین خصوصیتی که دارد این است که مکتوب است. تا حالا برنامه غیرمکتوب دیده اید!!؟ خیر!

طرح و برنامه باید مکتوب باشد تا به راحتی دراختیار متخصصان و کارشناسان قرار گرفته و ویرایش و به روز رسانی شده و اصطلاحا پخته شود. در طرح و برنامه، سر و ته هر کاری مشخص می شود. صفر تا صد فرآیند رسیدن به هدف، تا حدی مشخص می شود و ابزارها و الزامات آن نیز شناسایی می شود. جایگاه افراد و منابع در طرح برنامه به راحتی قابل جانمایی (layout) است.

هر برنامه، مثل یک پروژه است. نقطه شروع و پایان دارد. در بیزینس پلن هم چون طرح تجاری است، نقطه شروع و پایان داریم. پس، برای ورود به هر کسب و کاری، باید برنامه داشته و طرح کسب و کار را تدوین کنیم تا هم در منابع صرفه جویی کنیم و هم  با شناسایی رقبا و پتانسیل ها و نقاط قوت و ضعف خود، سود را حداکثر کنیم.

حرف آخر

آیا شما از آن دسته صنایع یا سروی سدهندگان هستید که به دلیل عدم شناخت دقیق مشکلات یا نیازهای فناورانه هنوز موفق به دریافت بهترین راه حل ها نگشته اید ،‌یا علی رغم هزینه گزاف انجام شده در جهت بهبود همچنان با مشکلات قبلی دست و پنجه نرم می کنید ،‌ ریشه یابی دقیق مسائل و ایجاد مستندات دقیق نیازمندی های فنی ،‌تکنولوژیک و علمی به شما در پیدا کردن راه حل و نیز بهترین ارائه دهندگان راه حل ها بصورت قابل ملاحظه ای یاری خواهد کرد ،‌با ما در گروه مشاورین رضائی بهترین،‌کاملترین و قویترین RFP( REQUEST FOR PROPOSAL) را داشته باشید .

ما در کنار شما و با شناخت صحیح صنعت شما به شناسایی مسائل و ارائه راه حلهای پیشنهادی جهت رفع مشکلات و بهبود تکنولژیک صنایع می پردازیم .